BEL: 03/830.08.28 of
controle afspraak maken
   

 

Esthetische Make Over

"Kleren maken de man, uw tanden maken uw gezicht"

'Film Porceleinfacetten en Veneers'

Uit Amerika komt een variant van de tandheelkunde, die uitsluitend de schoonheid van het gebit tot doel heeft. Was het vroeger nog zo, dat de storende voorkanten van de tanden vanwege de schoonheid resoluut werden afgeslepen en van een kroon werden voorzien, nu probeert de nieuwe tandheelkunde de tandsubstantie zover als mogelijk te behouden en slechts de uiterlijke kenmerken te optimaliseren. In plaats van kunstmatige jacketkronen laat men liever de eigen tanden corrigeren en in een nieuwe look stralen.

Voor

Na

Verkleurde en afgesleten composiete vullingen.

Herstel dmv. Cerec Facings.

Niet alleen de grijze verkleuring verdwijnt, ook uit elkaar staande tanden kunnen dichter bij elkaar worden gebracht, te lange worden ingekort, te korte verlengd, scheve tanden worden aangepast.

Esthetische tandheelkunde wordt vaak als discipline binnen de tandcosmetica gezien - ten onrechte. Het is veel meer de geneeskunst, de harmonie van het kauwstelsel in zijn totaliteit - dus tanden, tandvlees en de daaronder liggende fundering - weer te herstellen en dit op het hoogste medische niveau.
Esthetische tandheelkunde vereist maximale kwaliteitsstandaards..

De mogelijkheden van de tandesthetiek zijn vandaag de dag praktisch onbeperkt. Veneers (het aanbrengen van een ivoorkleurig laagje porselein op de tanden), volkeramische kronen en bruggen, bleaching (tanden lichter maken) behoren in onze praktijk sinds jaren tot het dagelijkse werk.